Jeugdige delinquenten: Praktijk en achtergrond (Dutch Edition) 1st ed. 2019 Edition

  • NH_06205
8 $

by Merel van Dorp (Author), Semra Aytemur (Author), Nienke Swart (Author)

 

Jeugdige delinquenten: Praktijk en achtergrond (Dutch Edition) 1st ed. 2019 Edition

by Merel van Dorp (Author), Semra Aytemur (Author), Nienke Swart (Author)

Dit boek laat zien welke vooroordelen over criminele jongeren kloppen en met welke we beter kunnen afrekenen. Het maakt duidelijk hoe factoren als etniciteit, vrienden, opvoeding en woonplek de ontwikkeling van crimineel gedrag beïnvloeden. Het boek is geschreven voor studenten, beleidsmakers, juristen en professionals in de jeugdzorg.

Jeugdige delinquenten beschrijft jeugdcriminaliteit aan de hand van interviews met hulpverleners, wetenschappers, juristen en jongeren. Ook geeft het uitleg over onderzoek, theorieën, programma’s en methoden, en wisselt dat af met verhalen uit de advocatuur. Zo biedt het een brede blik op de complexiteit van delinquentie vanuit pedagogisch, psychologisch, sociaalwetenschappelijk en juridisch oogpunt. 

Jeugdige delinquenten geeft handvatten om de achtergronden van jongeren met een criminele carrière te begrijpen. Deze kunnen worden ingezet om jeugdcriminaliteit tegen te gaan. Het boek is te gebruiken als lesstof en te lezen als vakliteratuur of als populairwetenschappelijke literatuur voor lezers die geïnteresseerd zijn in, of betrokken zijn bij, delinquente jeugd.

Merel van Dorp is journalist en sociaalwetenschapper, gespecialiseerd in risicojeugd en jeugdhulp. Strafrechtadvocate Semra Aytemur en voormalig strafrechtadvocate Nienke Swart (nu werkzaam als officier van justitie) beschrijven de jongeren die zij verdedigen in de rechtbank. 

Product details

  • File Size: 4425 KB
  • Print Length: 128 pages
  • Publisher: Bohn Stafleu van Loghum; 1st ed. 2019 edition (January 31, 2019)
  • Language: Dutch